Emocijų valdymas

Emocijų svarbą mūsų gyvenime - supranta ne kiekvienas. Mes pykstame, džiaugiamės ir visaip kitaip reaguojam į situaciją. Tai natūralu ir nieko baisaus, jog pykstate, džiaugiatės, mylite ir neapkenčiate. Problema yra visai kitur, kad ne visi žino kaip ir kur lieti savo emocijas, kada geriau jų neparodyti, kitaip sakant kreipti kiekvieną įvykį savo naudai.

Kuomet supykstate, galite pasakyti daug žodžių, kitiems, kurie deja nereikėtų sakyti, pyktis praeis - žodžiai įsimins ilgam. Privalome mokėti susivaldyti kai to labiausiai reikia, prieš savo viršininką, žmoną, vaikus, įsivaizduokite tai kaip žaidimą, kaip bonus taškų kaupimą, kaskartą kai neišliejate neigiamos emocijos, gaunate tašką kurį galėjote prarasti, gal net ir ne vieną.

Geriausias būdas išmokti susivaldyti reikiamoje vietoje - išmokti identifikuoti, mastyti analitiškai ir pozityviai. Kai supykstate, geriau sakykite jog reikia į tualetą, ten šaltu vandeniu sudrėkinkite veidą, ramiai pastovėkite keletą sekundžių, susimastykite kas iššaukė tokią jūsų reakciją. Atminkite jog esate vyras, ne moteris. Emocijomis vadovaujasi moterys, joms galima taip elgtis, gamta taip sutvėrė šias lytis, vyrai masto dešiniuoju smegenų pusrutuliu, jis vadinamas racionaliuoju. O moterys kairiuoju, emocionaliuoju.

Nesileiskite išmušamas iš vėžių, tvirtai ir užtikrintai plačiu žingsniu eikite tikslo link, pamirškite pyktį, baimę, matykite save pergalės akimirkoje, kitaip sakoma atvirkščiai, elkitės kaip jau nugalėjes, viskas ko jus NUGALĖTOJUI trūksta, tai patvirtinimo jog nugalėjote prieš kitus, tad darykite viską kad parodytumėte savo jau turimą statusą, o ne siekite jo, kaip tai daro kiti.

Kartokite sau, SAVO KŪNE JAUČIUOSI GERAI, MOKU JĮ VALDYTI. Ir tai padės, nekartokite vien tam kad būtų kartojama, tikėkite tuo, vienintėlis žmogus kuris supranta jus, esate jūs pats, kaupkite bonus taškus, išmokite save nuraminti. Jei labai nervinatės, atsipalaiduokite, jei negalite to padaryti staiga, tiesiog įtempkite visus kūno raumenis, giliai įkvėpkite, o tada iškvėpdamas juo atpalaiduokite. Jūs esate savo kūno ir minčių savininkas, valdykite tai kaip savo nuosavybę tinkamai.

0 komentarai (-ų):